Niet lallen maar 60 kilometer knallen!

60 kilometer (11 stranden) | Ik ga snelwandelen of nordic walken (> 5,5 km per uur) | Lid van team: De Doorknallers

€ 1.235
97
donateurs

Omdat ik gek ben op de zee en het buitenleven woon ik aan het strand van Noordwijk. Ik heb een passie voor allerlei soorten sport en ben ontzettend dankbaar dat ik fit en gezond genoeg ben om in mijn vrije tijd de natuur in te kunnen duiken voor een flinke wandeling.

Dit is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Ik zet dan ook graag mijn beste beentje voor om de Hartstichting een groot hart onder de riem te kunnen steken.

Het zou een pak van mijn hart zijn als vrienden, familie of kennissen daaraan willen bijdragen door een donatie te doen. Alle beetjes helpen!

€ 15 22-09-2017 | 08:53
11 sep 201713:35

Geniet van het leven, voordat het te laat is...

Vandaag zouden mijn ouders een laatste excursiedag hebben in Italië, waar zij met drie andere stellen een mooie rondreis maken en voor een kampeerbedrijf vloggen over al hun avonturen. Helaas is zaterdagmiddag tijdens een fietstochtje door de Italiaanse bergen zeer onverwacht een deelnemer overleden door een hartaanval. Hierdoor hebben de deelnemers en de organisatie unaniem besloten om de reis stop te zetten. Gelukkig maken mijn ouders het goed, maar wat ontzettend triest is dit voor de andere familie! Wat kan het leven toch snel en abrupt ten einde komen en wat is dat enorm verdrietig. Dit soort nieuws inspireert mij altijd weer om alles uit het leven te halen en mooie herinneringen te maken met mijn geliefden. Voor je het weet is het voorbij en dan kan het niet meer. Extra trots maakt het me dat mijn ouders mij als ware ‘Levensgenieters’ hierin het goede voorbeeld geven. Ook motiveert dit nieuws me enorm om die 60 km te gaan lopen voor de Hartstichting over vier weken. Met de 11strandentocht financiert de Hartstichting onderzoek naar signaalstofjes in het bloed om hartinfarcten te voorkomen. Dagelijks sterven er in Nederland 15 mensen aan een hartinfarct. Het kan iedereen overkomen, sterker nog, het is vrienden van mij overkomen met hun ouders, en dat gaat mij aan het hart! Natuurlijk zijn er de azijnpissers die niet willen doneren omdat Goede Doelen ook negatief in het nieuws komen vanwege fraudes, tonnen aan salarissen, disproportionele overheadkosten, vertrekpremies, grote lease-auto’s, panden op A-locaties etc. Ook ik heb me hier in het verleden heel boos om gemaakt, want het voelde zo oneerlijk en onrechtvaardig (dingen waar ik slecht tegen kan). Echter kan je met je reet op de bank heel boos gaan zitten zijn op de wereld en hoe zaken zijn geregeld, maar je kan ook proberen er een positieve bijdrage aan te leveren. Iets te veranderen. Een verschil te maken, hoe klein ook. Een druppel op een gloeiende plaat, zeggen de azijnpissers dan. Maar als je het jaarverslag van de Hartstichting erop na slaat blijkt dat ze vorig jaar nog altijd een bedrag van 47,5 miljoen euro daadwerkelijk hebben besteed aan hart- en vaatziekten. En als ik daar dit jaar dan een kleine bijdrage aan kan leveren, doe ik dat met alle liefde en heel mijn hart. Inmiddels heb ik al 1.025 euro opgehaald met hulp van 79 donateurs: lieve vrienden, familie en kennissen die me steunen. Ik heb 526 Facebook vriendjes, dus dat betekent dat er nog 447 mensen zijn die dit bericht kunnen lezen en denken vooruit, ik heb nog niks gedoneerd, maar ik doe ook een kleine bijdrage. Al is het maar 5 euro. Alle beetjes helpen... Mocht je dit lezen en nog steeds niet willen doneren, dan staat dat je uiteraard ook vrij. Laat dit je dan inspireren om de mensen van wie je houdt te koesteren. Elke dag weer, zolang je leeft. Lees meer
Doneer nu