1ste keer 60 km van Bloemendaal naar Hoek van Holland. Spannend!

Ik ga wandelen - start tussen 06.00 en 08.00 uur

€ 2.197
99
donateurs

Hallo, wat leuk dat je hier kijkt. Ik ben Rick Wedzinga, 57 jaar oud, getrouwd, heb drie volwassen kinderen en twee honden. De ene is een Jack Russel uit het asiel en de andere is een zwerver uit Roemenië. 

In november 2016, heb ik na tien jaar gezond leven, een stevige hartaanval gehad. In de sportschool nog wel. Dat wist ik echter toen nog niet. Pas op weg naar huis besefte ik me hoe serieus mijn klachten waren en parkeerde ik de auto bij het ziekenhuis voor de deur. In zeer korte tijd van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis en 40 km in een loeiende ambulance over de snelweg. Ik ben top behandeld en kon januari 2017 revalideren. In februari mocht ik weer werken en sporten.

Ik zei al, het cadeau van tien jaar gezond leven was de hartaanval. Het gezond leven heeft niet kunnen voorkomen dat ik een hartaanval kreeg, maar heeft er wel voor gezorgd dat de restschade aan het hart nul was.

Ik weet dat ik veel geluk heb gehad, anderen zijn daar minder gelukkig in en overlijden als gevolg van hartfalen of hebben permanente schade. De Hartstichting draag ik een warm (en kloppend) hart toe, ze doen veel goed werk.

Pas als je je verdiept in bijvoorbeeld doodsoorzaken in Nederland dan besef je je pas hoe groot de uitdaging is. Ik zag dat hart gerelateerd overlijden op de derde, vierde, vijfde, dertiende, veertiende en vijftiende plek staat. Alleen overtroffen door dementie en longkanker. Echt iets om even bij stil te staan.

Een half jaar na mijn hartaanval liep ik voor het eerst de 40 km Vierdaagse van Nijmegen. Vorig jaar heb ik dat nogmaals gedaan. Dit jaar leek het me stoer om de 50 km te doen in Nijmegen en dat ging prima. Ik heb een hele fijne 200 km gelopen in het gebied rondom Nijmegen.

De 60 kilometer van de 11 stranden tocht is een mooie om een follow up aan Nijmegen te geven. Bovendien lijkt met me heerlijk om een keer zo lang langs zee te lopen. En dat je daarmee dan ook nog een zeer goed doel kunt ondersteunen is natuurlijk helemaal fantastisch.

Schroom niet om gul te doneren. Ik heb dat zelf naast de inschrijfkosten uiteraard ook gedaan. U doneert niet aan mij maar aan de hartstichting en zij kunnen deze donaties prima gebruiken voor hun goede werk.

Ik post regelmatig updates en filmpjes van stukjes van mijn, soms idiote, dingen die ik in de sportschool doe. Je kunt me bijvoorbeeld vinden op instagram @rick_wedzinga. Op die manier kun je me ook berichtjes sturen, vragen stellen etc. 

Draag jij ook een steentje(schelpje in dit geval) bij door mee te lopen of te doneren?  Schrijf je dan vandaag in of doneer nog vandaag. Wil je doneren? Klik dan op de link https://www.11strandentocht.nl/actie/Rick-Wedzinga

Tot slot wil ik je bedanken voor het doorlezen van dit lange verhaal. 

Rick Wedzinga 

email: chatrick@hotmail.com

instagram: @rick_wedzinga

€ 11 23-08-2019 | 12:11
22 aug 201916:09

Close.. Heel close

 Hallo allemaal,  Even een korte statusupdate. Ik had zoals gezegd twee doelen gesteld voor mezelf deze keer... 2000 euro en 100 donateurs. De 2000 euro is inmiddels ruimschoots overschreden, totaal zit ik op 2176 euro.. De 100 donateurs nog net niet. Het schuurt er tegenaan. 97 donateurs.    Wie oh wie gaat nummer 98/99/100 worden. Zodra nummer 100 op het lijstje staat ga ik de nieuwe doelen neerzetten. Er is nog een week of zes te gaan dus het mag best een beetje ambitieus zijn lijkt me zo...   Mocht je iemand weten die je kunt bewegen om die 98/99 of 100 te worden aarzel dan niet om ze de link door te sturen :) Bij het passeren van nummer 100 zal ik ook weer een wat uitgebreider bericht maken, al dan niet voorzien van actievideos van mijn voorbereidingen :)   https://www.11strandentocht.nl/actie/rick-wedzinga Lees meer
18 aug 201916:45

Tussenstand en Dank je wel

Doneer nu