1ste keer 60 km van Bloemendaal naar Hoek van Holland. Spannend!

Ik ga wandelen - start tussen 06.00 en 08.00 uur

€ 2.865
142
donateurs

Hallo, wat leuk dat je hier kijkt. Ik ben Rick Wedzinga, 57 jaar oud, getrouwd, heb drie volwassen kinderen en twee honden. De ene is een Jack Russel uit het asiel en de andere is een zwerver uit Roemenië. 

In november 2016, heb ik na tien jaar gezond leven, een stevige hartaanval gehad. In de sportschool nog wel. Dat wist ik echter toen nog niet. Pas op weg naar huis besefte ik me hoe serieus mijn klachten waren en parkeerde ik de auto bij het ziekenhuis voor de deur. In zeer korte tijd van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis en 40 km in een loeiende ambulance over de snelweg. Ik ben top behandeld en kon januari 2017 revalideren. In februari mocht ik weer werken en sporten.

Ik zei al, het cadeau van tien jaar gezond leven was de hartaanval. Het gezond leven heeft niet kunnen voorkomen dat ik een hartaanval kreeg, maar heeft er wel voor gezorgd dat de restschade aan het hart nul was.

Ik weet dat ik veel geluk heb gehad, anderen zijn daar minder gelukkig in en overlijden als gevolg van hartfalen of hebben permanente schade. De Hartstichting draag ik een warm (en kloppend) hart toe, ze doen veel goed werk.

Pas als je je verdiept in bijvoorbeeld doodsoorzaken in Nederland dan besef je je pas hoe groot de uitdaging is. Ik zag dat hart gerelateerd overlijden op de derde, vierde, vijfde, dertiende, veertiende en vijftiende plek staat. Alleen overtroffen door dementie en longkanker. Echt iets om even bij stil te staan.

Een half jaar na mijn hartaanval liep ik voor het eerst de 40 km Vierdaagse van Nijmegen. Vorig jaar heb ik dat nogmaals gedaan. Dit jaar leek het me stoer om de 50 km te doen in Nijmegen en dat ging prima. Ik heb een hele fijne 200 km gelopen in het gebied rondom Nijmegen.

De 60 kilometer van de 11 stranden tocht is een mooie om een follow up aan Nijmegen te geven. Bovendien lijkt met me heerlijk om een keer zo lang langs zee te lopen. En dat je daarmee dan ook nog een zeer goed doel kunt ondersteunen is natuurlijk helemaal fantastisch.

Schroom niet om gul te doneren. Ik heb dat zelf naast de inschrijfkosten uiteraard ook gedaan. U doneert niet aan mij maar aan de hartstichting en zij kunnen deze donaties prima gebruiken voor hun goede werk.

Ik post regelmatig updates en filmpjes van stukjes van mijn, soms idiote, dingen die ik in de sportschool doe. Je kunt me bijvoorbeeld vinden op instagram @rick_wedzinga. Op die manier kun je me ook berichtjes sturen, vragen stellen etc. 

Draag jij ook een steentje(schelpje in dit geval) bij door mee te lopen of te doneren?  Schrijf je dan vandaag in of doneer nog vandaag. Wil je doneren? Klik dan op de link https://www.11strandentocht.nl/actie/Rick-Wedzinga

Tot slot wil ik je bedanken voor het doorlezen van dit lange verhaal. 

Rick Wedzinga 

email: chatrick@hotmail.com

instagram: @rick_wedzinga

€ 20 03-10-2019 | 15:26 Ik steun de hartstichting al jaren. Eigenlijk sinds ik in mijn familie geconfronteerd werd met hartproblemen. Ik vind deze strandentocht een mooi initiatief om extra geld en bewustzijn voor hartaandoeningen op te halen. Zeker nu een collega die zelf getroffen is door een hartaanval hieraan meedoet. Wat fijn dat je dit nog (weer) kunt. Succes.
6 okt 201916:25

6 oktober, the day after

Gisteren was het dus "De Dag" de 60km van Bloemendaal naar Hoek van Holland. De organisatie van de tocht had gezorgd voor de enige dag in de week waar het niet regende. Met ongeveer 200 van de 3070 deelnemers zijn we gestart bij Bloemendaal. De start was tussen 6 en 8 uur en eager als ik was stond ik om zes uur in het startvak. We gingen lekker vlot van start in het donker en hadden allemaal een bandje met lampje om zodat er een lange sliert rode lichtjes te zien was op het strand. Tempo lag best hoog. Ik zag de eerste kilometers ruim onder de tien minuten per km. Ik ben zo'n loper die start en dan in principe pas stopt of een pauze neemt als er gefinished is. Zo ook deze dag. Ik heb de totale 60km in 11 uur en 2 minuten gelopen. Start was 6.03 uur en finish 17.05 uur. In alle eerlijkheid, ik was tijdens de finish niet meer zo fris als tijdens de start. Het was een hele tocht en ik heb me een beetje verkeken op het lopen op het strand. Hele stukken waren prima, maar er waren ook hele stukken waar het zand erg zacht was of erg mul hetgeen het lopen niet makkelijker maakte. De ervaring met eerdere wandelingen was dat je op zo'n lange toch allerlei pijnen en pijntjes voelt komen en ook weer voelt gaan. Deze toch was niet anders. Ik heb mijn persoonlijk dagrecord van dit jaar wat op 50km staat met 10 km verbeterd en denk dat het nu wel mooi geweest is :).. Alhoewel, never say never.. De organisatie van de hele dag was prima, eten, drinken onderweg, duidelijke route aanwijzingen, duidelijke stempelposten en prima (zij het wat laat voor de vroege lopers) vervoer terug naar de startpunten. Dank voor een uitstekende dag. Rest me alle 142 donateurs hartelijk te bedanken voor de donatie, voor het vertrouwen en voor de belangstelling die telkens getoond werd. Mocht ik volgend jaar weer gaan lopen (denk het wel) dan weet ik jullie zeker weer te vinden.    Lees meer
Doneer nu