1ste keer 60 km van Bloemendaal naar Hoek van Holland. Spannend!

Ik ga wandelen - start tussen 06.00 en 08.00 uur

€ 2.678
135
donateurs

Hallo, wat leuk dat je hier kijkt. Ik ben Rick Wedzinga, 57 jaar oud, getrouwd, heb drie volwassen kinderen en twee honden. De ene is een Jack Russel uit het asiel en de andere is een zwerver uit Roemenië. 

In november 2016, heb ik na tien jaar gezond leven, een stevige hartaanval gehad. In de sportschool nog wel. Dat wist ik echter toen nog niet. Pas op weg naar huis besefte ik me hoe serieus mijn klachten waren en parkeerde ik de auto bij het ziekenhuis voor de deur. In zeer korte tijd van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis en 40 km in een loeiende ambulance over de snelweg. Ik ben top behandeld en kon januari 2017 revalideren. In februari mocht ik weer werken en sporten.

Ik zei al, het cadeau van tien jaar gezond leven was de hartaanval. Het gezond leven heeft niet kunnen voorkomen dat ik een hartaanval kreeg, maar heeft er wel voor gezorgd dat de restschade aan het hart nul was.

Ik weet dat ik veel geluk heb gehad, anderen zijn daar minder gelukkig in en overlijden als gevolg van hartfalen of hebben permanente schade. De Hartstichting draag ik een warm (en kloppend) hart toe, ze doen veel goed werk.

Pas als je je verdiept in bijvoorbeeld doodsoorzaken in Nederland dan besef je je pas hoe groot de uitdaging is. Ik zag dat hart gerelateerd overlijden op de derde, vierde, vijfde, dertiende, veertiende en vijftiende plek staat. Alleen overtroffen door dementie en longkanker. Echt iets om even bij stil te staan.

Een half jaar na mijn hartaanval liep ik voor het eerst de 40 km Vierdaagse van Nijmegen. Vorig jaar heb ik dat nogmaals gedaan. Dit jaar leek het me stoer om de 50 km te doen in Nijmegen en dat ging prima. Ik heb een hele fijne 200 km gelopen in het gebied rondom Nijmegen.

De 60 kilometer van de 11 stranden tocht is een mooie om een follow up aan Nijmegen te geven. Bovendien lijkt met me heerlijk om een keer zo lang langs zee te lopen. En dat je daarmee dan ook nog een zeer goed doel kunt ondersteunen is natuurlijk helemaal fantastisch.

Schroom niet om gul te doneren. Ik heb dat zelf naast de inschrijfkosten uiteraard ook gedaan. U doneert niet aan mij maar aan de hartstichting en zij kunnen deze donaties prima gebruiken voor hun goede werk.

Ik post regelmatig updates en filmpjes van stukjes van mijn, soms idiote, dingen die ik in de sportschool doe. Je kunt me bijvoorbeeld vinden op instagram @rick_wedzinga. Op die manier kun je me ook berichtjes sturen, vragen stellen etc. 

Draag jij ook een steentje(schelpje in dit geval) bij door mee te lopen of te doneren?  Schrijf je dan vandaag in of doneer nog vandaag. Wil je doneren? Klik dan op de link https://www.11strandentocht.nl/actie/Rick-Wedzinga

Tot slot wil ik je bedanken voor het doorlezen van dit lange verhaal. 

Rick Wedzinga 

email: chatrick@hotmail.com

instagram: @rick_wedzinga

€ 11 23-09-2019 | 09:52 Onze buurman Rick Wedzinga loopt mee,hij heeft in 2016 een hartaanval gekregen en is er gelukkig goed van hersteld
17 sep 201915:13

Update vanuit het trainingskamp in België

Goedemiddag beste meele(z)(v)ers. Vanuit het trainingskamp in de Ardennen ook wel bekend als vakantie even een update. Met nog 17 dagen te gaan voor de feitelijke tocht hebben we al een enorm resultaat geboekt. Doelen meerdere keren bijgesteld en net nog een donatie ontvangen. Inmiddels dus 136 mensen die gedoneerd hebben en bijna 2700 euro. Fantastisch hoor.   Doelstelling is 3500 euro en 150 donateurs dus er is nog werk aan de winkel. Deze week dus even iets minder want we zitten in de Ardennen en vullen daar een belangrijk deel van de tijd met wandelen. Ik heb van de week ook de benen redelijk pittig getraind dus aan spierpijn geen gebrek. Gemiddeld loop ik toch iedere dag tussen de 20 en 25 km dus ik maak me geen zorgen over de 60 km op het strand.  Moch je nog mensen kennen/weten waarvan je denkt.. He zouden ook best willen doneren... het kan nog steeds en is meer dan welkom op https://11strandentocht.nl/actie/rick-wedzinga Tot zover deze korte update. Wellicht komen er nog 1 of 2 voor de feitelijke loop. Veel van wat ik uitspook is ook terug te vinden op Instagram. Daar kun je mijn escapades ook volgen. Via deze link kom je daar terecht. Follow me en je blijft lekker op de hoogte...     Lees meer
28 aug 201917:03

Nieuwe kansen nieuwe prijzen

Doneer nu