Laat je sponsoren

Je neemt deel aan de 11strandentocht. Dat betekent hard trainen, maar ook het inzamelen van sponsorgeld voor de Hartstichting. Dit is niet verplicht, maar wel heel fijn. Voor sommigen is de stap om fondsen te werven een spannende. Toch horen we vaak dat als je eenmaal de eerste stap zet, je in korte tijd € 50 tot € 150 binnen zal krijgen. De mensen die het dichtste bij je staan zullen meestal als eerste geven. Het belangrijkste bij het fondsenwerven is: durf te vragen en je zult zien dat het best makkelijk is! Wij helpen jou graag met de nodige sponsortips. 

 

Gratis merchandise


Lopers die extra geld inzamelen zetten wij graag in het zonnetje, dus haal je tenminste één van onderstaande bedragen op, dan krijg je de volgende items van de 11strandentocht cadeau:

  • Zamel je 500,- in dan krijg je een stoere hoodie
  • Zamel je 300,- in dan ontvang je een gaaf t-shirt
  • Zamel je 150,- in dan krijg je een leuke muts

Uiteraard krijg je alle drie de items wanneer je 500,- inzamelt en bij 300,- ontvang je een t-shirt en een muts. Spaar ze dus allemaal!

 

 

Wat moet je doen?

 

1. Schrijf je in en maak je persoonlijke pagina aan


Als je je inschrijft voor de 11strandentocht, kun je gelijk je persoonlijke actiepagina aanmaken. Uit ervaring blijkt dat mensen die een leuke actiepagina hebben, meer geld ophalen.

Op je persoonlijke actiepagina kun je:

 

  • een profielfoto plaatsen
  • omschrijven waarom je meedoet aan de 11strandentocht. Dit kan bijvoorbeeld de sportieve prestatie zijn (ik ga verder of sneller lopen dan ooit tevoren) of jouw link met de Hartstichting (bijvoorbeeld: ik loop voor het onderzoek of ik loop met een speciaal iemand in gedachte).
  • je streefbedrag vermelden. Stel jezelf een doel: hoeveel geld zou je willen ophalen?

 

2. Je netwerk in kaart brengen


Stel een lijst op van iedereen die je kent: familie, vrienden, buren, collega's, je sportclub, kennissen, werkgevers en bijvoorbeeld lokale bedrijven. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Dit is goed, want als zij doneren via je eigen actiepagina (het liefst een paar grote donaties) zullen namelijk anderen snel volgen.

 

3. Stuur iedereen de link naar jouw persoonlijke sponsorpagina


Vertel zoveel mogelijk mensen, zakelijk en privé, dat je meedoet met de 11strandentocht. Je zult merken dat mensen vaak enorm positief reageren en je aanbieden om te sponsoren. Als je ze een bericht stuurt per mail of Facebook, neem daar dan een link in op naar jouw actiepagina op 11strandentocht.nl en vertel hoe belangrijk en makkelijk (betaling via iDeal/PayPal/creditcard) het is om jou te steunen.

 

4. Gebruik social media


Betrek mensen bij je trainingen en ervaringen die je opdoet in de aanloop naar de 11strandentocht via social media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram en Twitter (#itgietoan of #11strandentocht). Met je mobiele telefoon kun je a la minute je ontwikkelingen delen maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een wekelijks verslag te posten. Vergeet niet om bij je berichten een link te plaatsen naar je eigen actiepagina.  

 

5. Hou vol: blijf mensen herinneren!


Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

 

6. Bedank je sponsoren


Na een donatie ontvang je automatisch een mail van de 11strandentocht om je te laten weten dat een donatie is binnengekomen. Als jouw sponsor een naam en mailadres achter heeft gelaten, is het een kleine moeite om even een dankmail te sturen. En laat na afloop van het evenement aan al je sponsoren weten hoe het gegaan is, door een kort verslag met foto te sturen.

 

7. Wij bedanken jou

Uiteraard houden wij in de gaten of jij 150, 300 of 500 euro weet in te zamelen voor ons onderzoek naar signaalstofjes. Mocht je één of meerdere van deze bedragen hebben gehaald, dan ontvang je voor aanvang van het evenement je muts, t-shirt en/of hoodie mits je het bedrag 23 september hebt gehaald. Heb je daarna het bedrag gehaald dan ontvang je na 7 oktober de items waar je recht op hebt.

------ 

Het beste advies dat wij jou kunnen geven is: durf te vragen! Je kunt vast nog meer fondsenwervende acties bedenken. Wij wensen jou dan ook veel plezier en succes met het ophalen van je donaties. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, dan kun je altijd mailen naar info@11strandentocht.nl.