40+20

€ 2.860
71%
bereikt
2
teamleden
61
donateurs

Waarom 60 kilometer?

 

Ruim 2 jaar geleden, ik was 37, kwam ik de trap niet meer op zonder compleet buiten adem te raken. Ik veranderde van een sportieve en gezonde jongen - een rondje IJsselmeer fietsen was een van de manieren om de grenzen van het fysieke op te zoeken - in een hartpatiënt. De fietstest bij de cardioloog liet zien dat het mis was met mijn hart, tijdens de hartkatheterisatie 3 weken later bleek een van mijn kransslagaderen voor 90% verstopt. Tijdens dezelfde procedure werd een stent geplaatst en het ziekenhuis dat ik als een oude man inliep, verliet ik een paar uur later als herboren, ik voelde me direct veel fitter. Ik was onder de indruk van de techniek en de snelheid waarmee dit werd opgelost en het grote verschil direct na de ingreep.
‘Domme pech’ leek de verklaring. Een jaar later - toen mijn energie weer zakte - werd een zeldzame beenmergafwijking vastgesteld. Met veel teveel rode bloedcellen waren de propjes en vernauwde vaten ineens te verklaren.
Een periode van onzekerheid over de toekomst brak aan, want het was maar de vraag of-, en hoe ik mijn liefde voor racefietsen en rennen zou kunnen invullen (om nog maar te zwijgen over de lange afstanden waar ik zo van hield). Maar, stapje voor stapje kwam ik terug. Ik trainde van 2 km lopen naar 2 km hardlopen. En toen naar 5, 10 en meer. Met het Sportrusten programma van Koen de Jong voor de halve marathon van Egmond eerder dit jaar. Ik voelde me weer fit genoeg.
Rennen en fietsen geeft me weer vertrouwen in mijn lijf, laat me voelen dat ik leef op alle vlakken en in al mijn cellen. Met dit hernieuwde vertrouwen wil ik iets terugdoen voor de medische wetenschap die zoveel voor mij bekent.

 

40 jaar leven en 20 jaar liefde

Dit jaar vieren wij  allebei onze 40e verjaardag en zijn we 20 jaar bij elkaar. Mori en ik vieren feest, maar willen dit moment ook aangrijpen om iets bijzonders te doen: de 11 stranden tocht! En omdat veertig plus twintig zestig is rennen we die afstand om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hartstichting. We lopen met zoveel mogelijk vrienden en familieleden, die er altijd zijn voor ons!

 

Support ons met de aankoop van ons eigen team shirt:

www.another.supply

 

Ook in ons team:

https://www.11strandentocht.nl/actie/loes-van-den-bergh
https://www.11strandentocht.nl/actie/gerda-abcouwer

 


Mori en Joachim zullen de 60 km rennen, de rest van ons team zal later aansluiten voor rennend support, of voor wie wil, natuurlijk gewoon de volle 60 meelopen. En meelopen in ons team kan ook nog :)


🏃🏻‍♀️❤️🏃🏻‍♂️

€ 50 05-10-2019 | 18:45
16 sep 201915:30

Eindelijk samen rennen

Gister voor het eerst in 11+ jaar weer eens samen gerend! En hoe!? een heel mooie route van 42 km. Startend in Zeist, door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en finish in Ophemert, tussen de appel en peren bomen van de Betuwe. Heerlijk! Wij zijn er klaar voor! Lees meer
4 sep 201920:20

Run, Run, My Heart!

Doneer nu