de zusjes Huttinga!

( Gekozen door teamcaptain: Ik ga wandelen (4,5 km per uur) )

€ 655
131%
bereikt
2
teamleden
19
donateurs

In 2015 hebben wij van 12 t/m 16mei de 11stedenwandeltocht gelopen. Dit is een 5daagse wandeltocht van in totaal 207 kilometer, waarbij je de eerste dag 50 km loopt en de laatste 30km. Friesland is prachtig en we wilden heel graag deze ‘Wandeltocht der tochten’ uitlopen. Het was in een woord een fantastische ervaring! Overdag wandelen en ’s avonds slapen op een boot.

De vierde dag was het zwaarst. Er kwam geen eind aan de Dokkumervaart en de toren van de kerk in Dokkum kwam maar niet dichterbij. Het wandelen was zwaar, even pauzeren deden we liever niet. Het rusten zorgde enkel maar voor stijfheid en we moesten voor 19uur ‘s avonds binnen zijn bij de laatste stempelpost in Dokkum. We hebben stukken achteruit gewandeld, extra kleding aangedaan om onze spieren warm te houden, etc. De vierde dag was echt afzien. Een half uur voor tijd kwamen twee vrijwilligers ons tegemoet lopen. “Jullie moeten iets meer tempo erin gooien anders halen jullie het niet.” Dit was uiteraard geen optie, dus we liepen, lees strompelden, zo snel als we konden. “Vanaf hier is het nog 1500meter”, “1500meter?” Dat klonk als een enorme afstand. “Zijn we er al?”, “Bijna!” En daar kwam de stempelpost in zicht. 18.55uur, we hebben het gehaald! Wat een ontlading! We liepen door naar de eetzaal en iedereen begon te klappen. De zusjes uit Amsterdam zijn binnen!

De volgende dag, en dit was tevens de laatste dag, was het nog 30km van Dokkum naar Leeuwarden. Na de zware dag die we de dag ervoor hadden gehad, ging deze dag heel vlot. Samen met een peloton van justitie liepen wij richting de finish. En wat was dit te gek. Het mooie 11stedenkruisje namen wij in ontvangst en onze stempelkaart was vol. Wat was het onzettend leuk! Na deze prachtige ervaring, willen wij de 11strandentocht naturlijk ook graag lopen. Wij hebben er ontzettend veel zin in. En 60 km wandelen voor de hartstichting maakt het nog mooier! 

€ 25 18-09-2017 | 11:58
Doneer nu