Trainingsschema

De tocht der tochten staat alweer bijna voor de deur! Het belooft een epische dag te worden vol avontuur en plezier. Een guur windje, mogelijk een buitje, een graadje of 11 en lopen door mul zand. In november is alles namelijk mogelijk. 

Of je nou 10, 20 of 50 km loopt. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar helpen wij je graag bij. Te beginnen met het aanbieden van een trainingsschema! 

Lopen op het zand is namelijk een stuk zwaarder dan lopen op een verharde weg. Als je dit niet gewend bent en iets te enthousiast van start gaat dan bestaat de kans dat je aan je strandtraining een blessure overhoudt. Dit willen wij uiteraard niet. 

Speciaal voor deze editie van de 11strandentocht heeft wandeltrainer en -coach Bart Putman (bart-wandel.nl) onderstaand schema voor jullie opgesteld. 

Doe er je voordeel mee en hopelijk zien we jullie aan de start! 
Bart is een wandelfanaat, die zijn intuïtie inzet om het beste uit deelnemers te halen. Zo geeft hij diverse trainingen om mensen voor te bereiden op de Vierdaagse. 

Bezoek vooral zijn website voor meer info! 

Vergeet de warming-up niet!


Ga je aan de slag met bovenstaand schema? Heel goed!

We kunnen ons voorstellen dat je niet kan wachten om te starten met trainen. Toch willen we je nog meegeven dat je altijd moet beginnen met een goede warming-up. Hiermee verklein je namelijk de kans op blessures en spierpijn.

Hieronder enkele tips van Wandel.nl. 

Rek en strek
De duur van je warming-up is afhankelijk van wat voor soort wandeling je gaat maken, maar gemiddeld kun je denken aan 10 minuten lichte activiteit. Als je warm bent gelopen, kun je nog 5 minuten rekken en strekken. Met rek- en strekoefeningen verbeter je de doorbloeding van je spieren en worden je spieren soepeler. Met soepelere spieren kun je bovendien met een betere techniek lopen. Hierdoor loop je makkelijker en kost het je (zeker bij langere afstanden) minder moeite.
 
Rek altijd met je verstand! Daarom geven we je een paar tips:
  • Rekken mag nooit pijn doen. Je mag alleen een lichte rek in je spieren voelen.
  • Zorg ervoor dat je je rekoefeningen op een stabiele ondergrond doet, niet in mul zand of op een veld vol hobbels en kuilen.
  • Gebruik een lantaarnpaal of bankje om je aan vast te houden tijdens je oefeningen.
  • Rek niet verend, maar altijd constant. Houd de spanning op je spieren 10 tot 30 seconden vast.
  • Herhaal iedere oefening twee tot drie keer.
  • Schud je spieren even los na iedere keer rekken.
  • Denk tijdens de oefeningen goed aan je houding en concentreer je op een goede uitvoering.
  • En niet onbelangrijk: blijf rustig en diep doorademen.

Zet 'm op!
Ga jij op 5 november de ultieme uitdaging aan door 50 km te wandelen? Dan trotseer jij de wind, de duinen en het strand vanaf Zandvoort richting het zuiden en wandel je tot aan Katwijk aan Zee en weer terug.


Starttijd 50 km

07:30 uur


We verwachten de 50 km-lopers tussen 18:00 en 20:00 uur over de finish.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen