Route en vervoer

November. Misschien wel de guurste, donkerste en koudste tijd van het jaar. Maar het is ook de mooiste tijd. De tijd van samen in beweging komen. De tijd van de 11strandentocht! Deze stoere tocht kent drie startlocaties en één gezamenlijke finish. Ben je er klaar voor? 

12,5 km


Deze tocht start bij Noordwijk. Vanwege een strandreservaat wandel, hike of jog je het eerste deel van de route over de duinen. Een uniek stukje Nederland! Aangelegd om zeehonden en vogels op het strand wat rust te geven. Zo wordt de dynamiek en natuurwaarden in de zeereep hersteld. De route wordt door middel van wegbewijzering aangegeven. Er zijn 3 stempelposten onderweg.  

25 km

De 25 kilometer route is een ietwat pittige route. Je loopt namelijk volledig over het strand! Je begint de route bij Katwijk en hierna vervolgt de tocht zich over het strand naar de finish in Zandvoort. Er zijn 5 stempelposten op deze route. Vrijwilligers staan hier voor je klaar om je kaart af te stempelen en geven je een motiverend duwtje in de rug als het nodig is.  

50 km

Ben jij als ervaren loper op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de 50 kilometer route echt iets voor jou! Niet alleen de afstand, maar ook de ondergrond maakt deze route, op z’n zachts gezegd…, uitdagend. De tocht start in Kijkduin en brengt je langs verschillende natuurgebieden waarbij je maar liefst elf stranden passeert. Elk strand heeft een eigen stempelpost.

Vervoer


Met de auto
Op naar de startlocaties! De saamhorigheid van de 11strandentocht begint al in de pendelbussen. Vanaf het parkeerterrein in Zandvoort (finishlocatie) pak je de pendelbus naar jouw startlocatie zodat je aan het einde van de dag weer makkelijk thuis kan komen. Koop jouw ticket voor de bus direct bij het inschrijven. 

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Leiden Centraal, Station Den Haag Centraal en de finishlocatie in Zandvoort
rijden de pendelbussen al vroeg naar de drie startlocaties. De pendelbus naar Noordwijk (12,5 km) en Katwijk (25 km) gaat vanaf Leiden Centraal. Vanaf Station Den Haag Centraal rijdt de naar het startpunt van de 50 KM in Kijkduin. Aan het einde van de dag brengt de pendelbus je gratis vanaf Zandvoort naar Station Zandvoort.

Ticket pendelbus online: 6,50 euro
Ticket pendelbus op locatie: 10 euroCookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen