HOE WERF IK SPONSORS?


Door deelname aan onze 11strandentocht kom je in beweging voor jouw hart en maak je, samen met al die andere lopers, een verschil. Door te wandelen of joggen lever je namelijk direct een bijdrage aan levensreddend hartonderzoek. Om nog meer impact te maken, moedigen we je van harte aan om sponsors te werven voor jouw tocht. Je vrienden, familie en collega’s doen vast met liefde een donatie als je hen dat vraagt. En het mooie hiervan: jouw eigen 11strandentocht wordt hierdoor nog betekenisvoller. 

Geen idee waar je moet starten met sponsorwerving? Geen paniek, we helpen je dolgraag een eindje op weg met deze tips en ideeën! Zet ‘m op! 

Inspiratie voor sponsoracties...

Sponsortips

Tip 1: Maak van de actiepagina echt jouw pagina
Een actiepagina met persoonlijke foto’s en teksten zorgt simpelweg voor meer donaties. Je maakt jouw sponsorpagina persoonlijk door foto’s te uploaden die met jou en jouw actie te maken hebben en door je motivatie te delen. Ook is het mogelijk om eenvoudig nieuwsberichten toe te voegen aan jouw pagina zodat deze actueel is en mensen jouw ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.
Tip 2: Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden
Voordat je met iedereen wil delen dat jouw actie gestart is, is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben op jouw persoonlijke pagina. Vraag daarom alvast je beste vrienden om een donatie te doen voordat je andere mensen vraagt om te doneren. Een goed voorbeeld laat namelijk anderen volgen! Als zij al donaties op jouw pagina zien staan, kunnen ze natuurlijk niet meer achterblijven. 
Na deze goede voorbereiding is het nu tijd voor het echte werk!
Tip 3: Organiseer iets wat bij jou past
Ben jij een ware quizmaster? Organiseer dan een online (pub)quiz voor familie en vrienden, in plaats van inschrijfgeld vraag je hen een donatie te doen op jouw persoonlijke sponsorpagina. Sta jij veel liever in de keuken en bak je de sterren van de hemel? Verkoop jouw heerlijkheden dan eens aan de buren, je vriendinnen of op het schoolplein. Ben jij een ware crea bea, verkoop de door jou gemaakte creaties online via je socialmediakanalen. Vergeet hierbij niet de link naar jouw persoonlijke sponsorpagina. 
Tip 4: Deel jouw actie in een breed netwerk
Zit je op een sportvereniging? Vraag het bestuur of je jouw actie of oproep mag delen in de maandelijkse nieuwsbrief of via de socialmediakanalen. Een sportieve prestatie van één van de leden, is vast iets waar zij alleen maar trots op zijn. Heb jij schoolgaande kinderen? Stel dan dezelfde vraag aan de schooldirecteur of de leidster van de opvang. Zo heb je namelijk eenvoudig een groot bereik!
Bonustip: de klassenapp van jouw kids is ook een goede optie!
Tip 5: Stuur Whatsapp & sms-berichten
Maak een Whatsapp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Deel jouw actie en verwijs ook hier weer direct naar je persoonlijke sponsorpagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en jouw actie steunen. Als er één schaap over de dam is…! Liever geen Whatsapp-groep? Maak dan 1 enthousiast bericht en deel dit met veel mensen uit jouw contactenlijst. 
Tip 6: Wees lekker actief op je eigen socials
Je eigen socialmediakanalen zijn een heel mooi middel om regelmatig updates te delen (over je voorbereidingen, de tussenstand qua donaties, jouw persoonlijke motivatie etc.) met je achterban. Vergeet vooral niet om altijd te reageren op opmerkingen en donaties. Door de grote interactie op jouw kanalen, zien steeds meer bekenden jouw actie en zijn ze ook geneigd sneller een donatie te doen. En hier geldt zeker: maak gebruik van de kracht van de herhaling. 
Tip 7: Donaties gaan door de maag
Organiseer een gezellig diner voor vrienden en/of familie en vraag een vergoeding voor jouw kookkunsten in de vorm van een donatie voor jouw 11strandentocht. Ze zeggen niet voor niets: liefde gaat door de maag! 
Tip 8: Benader de lokale media
Lokale media zijn vaak te porren voor dit soort mooie, inspirerende initiatieven. Heb jij een mooi verhaal waarom juist jij je dit jaar inzet voor de 11strandentocht? Zet dit op papier en deel het (met een mooie foto van jou in actie) met de redacties van de lokale krantjes bij jou in de buurt.
Bonustip: er achteraan bellen, helpt vaak!
Tip 9: Betrek de lokale ondernemers
Doe jij lokaal je boodschappen? Vraag dan bij de bakker, groenteboer of favoriete kledingwinkel waar je regelmatig komt of je een donatiebus mag neerzetten met een begeleidend A4’tje met daarop jouw motivatie. Doe je het liever helemaal digitaal? Maak dan een QR-code aan met een directe link naar je sponsorpagina, deze kun je uitprinten bij je motivatie. Extra tip: vraag bij jouw supermarkt of je een donatiebus mag neerzetten bij de lege flessen automaat. Klanten kunnen hun flessenbon dan aan jou doneren.
Tip 10: Betrek je donateurs bij je eindsprint
Onze ervaring leert dat de meeste donaties de laatste twee weken voor het evenement binnenkomen. Bereid je dus voor op een eindsprint van jouw actie! Benoem welk bedrag jij wilt halen, dat alle kleine beetjes helpen en vraag je volgers nog eenmaal om een donatie om van jouw 11strandentocht een nóg groter succes te maken.

Zet ‘m op! Enorm dank voor jouw inspanningen!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen