Het is onvermijdelijk dat je zintuigen geprikkeld worden tijdens de tocht der tochten. Drie afstanden brengen je langs oer-Hollandse stranden met golvende kustlijnen, woeste zee en een zilte lucht. Je voelt de wind in je haar, het zand schuurt langs je gezicht en je hoort de golven bruisen.  

 Alles wat je meemaakt gedurende de 11strandentocht is vanwege dat ene doel. Iedereen een gezond hart. Voor nu én voor later. Op dit moment zijn er 1,7 miljoen Nederlanders met een hart- of vaataandoening. Als we niets doen, zijn dat er over een paar jaar 1 miljoen méér dan nu. Dat moet stoppen.  

 We worden er enorm blij van als anderen onze missie delen. Velen van jullie doen dat al. Vorig jaar hebben de deelnemers aan de 11strandentocht een recordbedrag opgehaald van 189.000 euro voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Dank jullie wel.  
 
Waarom meedoen aan de 11strandentocht? Goede vraag! 

Goed voor je eigen hart

Bewegen is goed voor je. Iets wat we eigenlijk allemaal wel weten. Wist je dat vooral je hart er blij van wordt? Beweging verlaagt je bloeddruk en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Of je nou wandelt, jogt of rent, je hart heeft voordeel van jouw deelname aan de 11strandentocht.  
 
Waar je hart ook blij van wordt? Van ontmoetingen met andere enthousiastelingen. Van bijkletsen met je vrienden of familieleden. En van het ontdekken van nieuwe omgevingen. Een dag eropuit vermindert spanning en geeft jou en je hart energie.
Mooi he? 

Goed voor het hart van een ander

De 11strandentocht is meer dan een stoere tocht en unieke ervaring. Door je sportieve inzet te laten sponsoren of door een eenmalige donatie kan de Hartstichting blijven investeren in onderzoek, risicofactoren tijdig opsporen en inzetten op een gezondere leefomgeving. Samen maken we Nederland hartgezonder! Wil je meer lezen over het werk van de Hartstichting? Kijk op Hartstichting.nl 
 
schrijf je in

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen