Het doel

We willen met de 11strandentocht geld ophalen voor onderzoek naar signaalstofjes. Het doel van het onderzoek is om hartinfarcten te voorkomen.

 

Hartinfarcten voorkomen

 

We willen met de 11strandentocht geld ophalen voor onderzoek naar signaalstofjes in het bloed om te ontdekken welk risico je loopt op een hartinfarct. Als we die vinden, kunnen we hartinfarcten voorkomen. Doe mee met de 11strandentocht en help hartinfarcten te voorkomen!

 

Op zoek naar signaalstofjes in het bloed

 

Wetenschappers zoeken naar signaalstofjes in het bloed om te ontdekken welk risico je loopt op een hartinfarct. Ze verzamelen bloedmonsters en medische gegevens van tienduizenden mensen. Ze meten welke stofjes actief zijn en hoeveel dit er zijn. De gemeten waarden zeggen iets over ziekte of gezondheid.

 

 

 

Risico beter inschatten met signaalstofjes

 

Op dit moment kun je met risicofactoren zoals een hoog cholesterol, diabetes, overgewicht, een hoge bloeddruk, ontstekingsprocessen, erfelijke aanleg én leefstijl een hartinfarct nog niet altijd goed voorspellen.

Nieuwe signaalstofjes vullen deze bekende risicofactoren aan. Hoe beter we deze signaalstofjes leren kennen, hoe beter we het risico op een hartinfarct kunnen inschatten. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe tests te ontwikkelen. Zo'n test meet de signaalstofjes in het bloed en kan je direct vertellen of je in de gevarenzone zit.


Loop mee en steun dit onderzoek

 

 

 Wil je meer weten over signaalstofjes of hartinfarcten? Kijk dan op de website van de Hartstichting of klik op één van de onderstaande artikelen: