Veelgestelde vragen

Inschrijving

Tot wanneer kan ik inschrijven?
De online ticketverkoop sluit op 2 november 2023.

Kijk hier voor routes en bijbehorende starttijden.
Wat kost een ticket?
Een ticket voor de 11strandentocht kost €35. 
Kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven?
Ja, het is zeker mogelijk om je met meerdere personen tegelijk in te schrijven. Dat kan direct bij inschrijving. Druk bij ticket op + voor het juiste aantal. 
Hoe schrijf ik een team in?
Als 1 persoon meerdere deelnemers tegelijk inschrijft, kies je bij inschrijving voor nieuw team aanmaken en vult een teamnaam in. Iedereen valt dan onder dat team. Weet je niet alle gegevens van iedereen dan kan 1 persoon bij inschrijving een team aanmaken en geeft teamnaam door aan degene die zich nog gaan inschrijven. Zij kiezen bij inschrijving voor aansluiten bij team en vullen bij zoek een team de teamnaam in die jij hebt doorgegeven. Zo vorm je samen een team. Mocht je er niet uitkomen mail dan naar info@11strandentocht.nl.
Kan ik hetzelfde e-mailadres meerdere keren gebruiken?
Ja. Meerdere inschrijvingen op één emailadres kan, alleen moet je dan wel een unieke gebruikersnaam aanmaken per actiepagina.
Kan ik na inschrijving nog mijn afstand aanpassen?
Ja. Je kan zelf je afstand en starttijd aanpassen. Je klikt in je bevestigingsmail op de rode button 'Open dashboard'. Je klikt op je ticket en vervolgens rechtsonder op bewerken. Nu kan je jouw ticket aanpassen indien er nog andere opties beschikbaar zijn. Mocht het niet lukken mail dan je vraag naar info@11strandentocht.nl.
Ik heb mijn ticket van 2022 door laten zetten naar 2023. Wat nu?
Wij hebben op 25 mei een informatiemail gestuurd naar iedereen die een ticket had voor de oktober 2022-edities. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het ons dan per mail weten via info@11strandentocht.nl. Dan helpen je graag alsnog verder.
Ik wil mijn inschrijving annuleren, wat moet ik doen?
Wat jammer!
Stuur een e-mail naar info@11strandentocht.nl zodat wij je inschrijving kunnen annuleren. Goed om te weten: je inschrijfgeld ontvang je niet retour.

Tot 20 oktober kan je eventueel wel je startbewijs aan iemand anders geven. Hij of zij zal hiervoor akkoord moeten gaan met de algemene voorwaarden. Stuur hiervoor ook een mail, dan helpen we je verder. 

Deelname

Alleen of in een team?
Meedoen aan de 11strandentocht kan alleen of in teamverband! 
Met een team meedoen heeft als voordeel dat je vooraf samen kan trainen en samen donaties kan werven. Iedereen kan op de dag zelf een andere afstand lopen.  Een beetje goed timing en jullie komen gezellig samen over de finish 😉.
Is er een deelnemerslimiet?
Er is een deelnemerslimiet van 2.500 deelnemers voor deze 11strandentocht. Deelnemers vertrekken in startvakken met specifieke starttijden om de drukte te verspreiden.
Mag mijn hond meelopen?
Tuurlijk mag je jouw trouwe viervoeter meenemen. Zorg er alleen wel voor dat het strand schoon blijft 😉. In de duinen mogen honden aangelijnd meelopen.
 
Wat als de 11strandentocht niet door gaat?
Als de 11strandentocht toch niet door kan gaan wegens bijzondere omstandigheden (denk aan extreem weer of corona), doen wij er alles aan om deelnemers zo snel mogelijk te informeren.

Waar mogelijk zoeken wij naar een passend alternatief.

Het sponsorgeld komt hoe dan ook goed terecht bij de Hartstichting. Ook als het event niet door kan gaan, gaan de donaties richting de stijd tegen hart- en vaatziekten.

Doneren & sponsoren

Hoe kan ik sponsors werven?
Simpel! Bij inschrijving krijgt iedereen een persoonlijke actiepagina. Hiermee kan jij eenvoudig je inzet laten sponsoren door donaties te vragen aan vrienden en familie.

Door mee te doen aan de 11strandentocht doe je iets moois: je wandelt of loopt hard, je zet je dus sportief in en je gaat een uitdaging aan. Je kan je hiermee ook inzetten voor een ander door je te laten sponsoren. Je haalt, door middel van je pagina, geld op voor oplossingen om alle harten van Nederland gezond te houden.

Lees de eenvoudige sponsortips om je op weg te helpen!
Wat gebeurt er met de donaties die ik ophaal?
Alle donaties aan de deelnemers van de 11strandentocht gaan naar naar de Hartstichting. De Hartstichting investeert in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg, maar net zo belangrijk vinden wij het om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Meer informatie vind je op hartstichting.nl.
Wat is een sponsorpagina?
Een sponsorpagina is een persoonlijke online pagina op 11strandentocht.nl waarmee je eenvoudig donaties kan werven voor de Hartstichting.

Hoe het werkt? Simpel:
  1. je krijgt na inschrijving een mail van ons met toegang tot je pagina
  2. je schrijft een korte motivatie
  3. je voegt een foto toe
  4. je bent klaar om je vrienden en familie te laten weten dat zij jouw inzet kunnen steunen door een donatie te doen op jouw pagina.
Door mee te doen aan de 11strandentocht kan jij je ook inzetten voor een ander door je te laten sponsoren. Je haalt, door middel van je pagina, geld op voor oplossingen om alle harten van Nederland gezond te houden.

Lees de eenvoudige sponsortips om je op weg te helpen!

Moet ik bij deelname aan de 11strandentocht sponsors werven?
Nee, sponsorwerving is niet verplicht, maar wel gewenst! Alle opgehaalde donaties gaan direct naar de Hartstichting. 

De Hartstichting investeert in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Maar net zo belangrijk vinden wij het om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Meer informatie vind je op hartstichting.nl.
Wat zijn de transactiekosten bij een donatie?
De Hartstichting moet een afdracht betalen aan de partij die het doen van een donatie ‘regelt’ (transactiekosten). Bij een iDEAL betaling brengt (in ons geval) ABN-AMRO ons kosten in rekening en voor een donatie via creditcard is dit Paysquare.
De Hartstichting zou dus voor elke donatie ter support van een deelnemer, € 1,20 extra moeten betalen. Daarom vragen wij of de sponsor deze kosten zou willen betalen bij een donatie. Als je dit niet doet, betaalt de Hartstichting deze voor jou.
Helaas komen we dus niet onder deze transactiekosten uit.

Vrijwilligers

Kan ik meehelpen als vrijwilliger?
Ja, heel graag zelfs!
Lees er alles over op Vrijwilligers – 11strandentocht.
Wat kan je doen als vrijwilliger op 4 november?
Tijdens de 11strandentocht is er altijd veel te doen om de dag extra bijzonder te maken voor de lopers.

Denk onder andere aan:
  • Helpen met de aankleding van het evenement
  • Registratie van deelnemers
  • Stempel/rustposten op de route bemannen
  • Medailles en water uitdelen
  • Verkeersregelaar ondersteunen
  • En natuurlijk de deelnemers aanmoedigen!
Ook zoeken wij altijd fotografen, videografen, fysio/masseurs, diverse entertainers, die willen helpen.

Kijk hier voor alle informatie.

Start- en finish

Waar is de start- en finishlocatie?
Zowel de start als de finish vindt plaats bij strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort.

10 kilometer
Vanaf 12:00 uur kan je je aanmelden bij strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort. De bussen in Zandvoort vertrekken om 13:00 en 13:30 uur richting de startlocatie strandtent Vrijstaat Nederzandt in Noordwijk. Vanaf 13:55 uur zal de start plaatsvinden en loop je terug naar strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort.

20 kilometer
Vanaf 09:30 uur kan je je aanmelden bij strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort. De bussen in Zandvoort vertrekken om 10:30 en 11:00 uur richting de startlocatie strandtent Surf & Beach in Katwijk. Vanaf 11.35 uur zal de start plaatsvinden en loop je terug naar strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort.

50 kilometer
Vanaf 05:00 uur kan je je aanmelden bij strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort. De bus in Zandvoort vertrekt om 05:30 uur richting de startlocatie in Ter Heijde. Vanaf 07:10 uur zal de start plaatsvinden en loop je terug naar strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort.
Hoe laat sluit de finish?
We verwachten de meeste lopers tussen 16.00 en 18.00 uur terug in Zandvoort. Dan sluiten we de dag ook feestelijk af en maken we bekend hoeveel wij samen hebben opgehaald voor de Hartstichting. De finish sluit om 19.00 uur.

Meer informatie over de start- en (verwachte) finishtijden per afstand lees je op de route-pagina.
Kan ik ergens mijn bagage achterlaten?
Het is helaas niet mogelijk om je bagage af te geven en bij de finish weer op te halen. Zorg er dus voor dat je een handzame rugzak meeneemt voor je spullen.   

Rustposten en toiletten

Waar kan ik naar het toilet?
Wij zorgen natuurlijk voor voldoende toiletten op de start- en finishlocatie. Ook op de meeste rustposten zijn toiletten aanwezig.
Wordt er voor eten en drinken gezorgd bij de rustposten?
Bij enkele rustposten wordt voor een kleine versnapering gezorgd. We raden je aan voldoende eten en drinken voor onderweg mee te nemen.
Waar zijn de rustposten?
Waar de rustposten zijn, hangt af van je gekozen route.
Exacte locaties en faciliteiten (toilet, horeca, waterpunt) worden vooraf gecommuniceerd.

Bekijk de route-pagina.

Parkeren & bereikbaarheid

Waar kan ik parkeren?
Voordelig parkeren kan op Parkeerterrein De Zuid. Op 4 november kun je hier een dagkaart kopen voor € 6,00. We adviseren jou om vooraf te reserveren.  
Let op: het is pas vanaf 1 november mogelijk om via deze link tegen bovenstaand wintertarief voordelige tarief te reserveren. 
Hoe kom ik met Openbaar Vervoer bij de start- en finishlocatie?
Vanuit Amsterdam en Haarlem rijden er de hele dag door treinen naar Zandvoort. Het treinstation ligt in het centrum van Zandvoort. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten wandelen naar de startlocatie, via de boulevard of over het strand. Kijk voor actuele informatie op www.9292.nl/reisadvies

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stuur dan een mail naar info@11strandentocht.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen